انجمن اسلامی ورزشکاران
 

 

ورزش درمانی,حرکات اصلاحی برای ناهنجاری سر به جلو,تمرینات ورزشی

ناهنجاری سر به جلو و حرکات اصلاحی (+عکس)
ستون فقرات در ناحیه گردن به سمت جلو تحدب دارد.چنانچه این انحنا بیش از حد طبیعی آن باشد به آن عارضه سر به جلو می گویند.در این این ناهنجاری سر جلوتر از گردن قرار دارد یعنی هنگامی سر متمایل به جلو باشد لاله گوش و وسط بازو در یک راستا نیستند و لاله گوش جلوتر قرار دارد، بنابراین فشار زیادی رویی مفاصل فکی-گیجگاهی و مفاصل گردن و عضلات پشت گردن وارد می شود.عامل ایجاد این ناهنجاری را می توان استفاده از بالش های بلند و همچنین عدم قرار گرفتن ستون فقرات در وضعیت صحیح دانست.یعنی فرد به صورت عادت، گردن را نسبت به خط ستون فقرات جلوتر قرار می دهد.همچنین قوز کردن نیز تا حدی بر این عارضه تأثیر گذار است.


عوارض ناهنجاری سر به جلو
۱- افزایش فشار روی مفاصل فکی – گیجگاهی
۲- افزایش فشار روی مفاصل گردن
۳-افزایش فشار روی عضلات پشت گردن
۴-افزایش وزن سر در وضعیت سر به جلو . وقتی سر در وضعیت جلو واقع شده، وزن آن در حدود ۹ کیلوگرم است.در حالی که در وضعیت طبیعی حدود ۴ کیلو و نیم است.


۵-گیر افتادن ریشه های عصبی.از دیگر عوارض ناهنجاری سر به جلو گیر افتادن ریشه های عصبی در ناحیه گردن است.عارضه سر به جلو موجب افزایش گودی گردن، کاهش فضای سوراخ های بین مهره ای، احتمال گیر افتادن اعصاب و فشار روی ریشه های عصبی می شود.
۶-افتادگی شانه
۷-افتادگی سینه
۸-کاهش عملکرد ریوی

حرکات اصلاحی سر به جلو
۱- فرد در حالی که به دیوار تکیه می دهد، سر را به سمت بالا می کشد و در عین حال سر را به سمت عقب می کشد و به دیوار تکیه می دهد.در این حال عضلات پشت گردن کشیده می شوند.(الف)

 

ورزش درمانی,حرکات اصلاحی برای ناهنجاری سر به جلو,تمرینات ورزشی


۲- فرد در حالی که پشت خود را به  دیوار تکیه داده است، سر را به سمت بالا می کشد و گودی گردن و کمر را نیز کم می کند.(ب)
۳- این تمرین برای بهبود وضعیت گردن یکی از تمرینات کششی گردن است که فرد در هنگام کار می تواند انجام دهد به عبارت دیگر، فرد یاد می گیرد که در هنگام کار و انجام فعالیت نیز وضعیت طبیعی را حفظ کند. برای این منظور، وزنه ای در حدود یک کیلوگرم را روی سر قرار می دهد و سر را به سمت بالا می کشد؛ به طوری که گودی گردن کاهش یابد و وضعیت سر و گردن به صورت صاف در آید.

 

ورزش درمانی,حرکات اصلاحی برای ناهنجاری سر به جلو,تمرینات ورزشی

 
۴- یکی دیگر از تمرینات اصلاحی برای عارضه سر به جلو این است که فرد در حالت ایستاده قرار می گیرد و وزنه ای به میزان یک کیلوگرم را روی سر قرار می دهد.فرد در این حالت سعی می کند که سر را به سمت بالا بکشد و روی مهر های گردن کشش اعمال کند. سپس گودی گردن را کاهش می دهد تا عضلات پشت گردن کشیده شوند. در این حالت وضعیت سر و گردن از حالت تغییر شکل یافته خارج می شوند و در حالت صحیح قرار می گیرند.

 

ورزش درمانی,حرکات اصلاحی برای ناهنجاری سر به جلو,تمرینات ورزشی

 
۵- فرد در حالت ایستاده قرار می گیرد و سر را به سمت عقب حرکت می دهد. او بی آنکه چانه را به پایین یا بالا ببرد، سعی می کند گودی گردن را کم کند. به این ترتیب گودی کاهش می یابد و سر در وضعیت طبیعی قرار می گیرد.

 

ورزش درمانی,حرکات اصلاحی برای ناهنجاری سر به جلو,تمرینات ورزشی

 

۶- تمرین ناقص بلند شدن از حالت خوابیده و به حالت نشسته در آمدن، برای این منظور فرد به پشت می خوابد و دست ها را کنار بدن روی زمین قرار می دهد. حال سعی می کند بلند شود. برای این منظور سر را از زمین بلند و گردن را خم می کند و در همین وضعیت نگه می دارد.

 

ورزش درمانی,حرکات اصلاحی برای ناهنجاری سر به جلو,تمرینات ورزشی

 
۷- برای تقویت عضلات جلوی گردن که در حرکت خم کردن مهره های گردنی نقش دارند و ثبات دهنده قسمت جلویی گردن نیز محسوب می شوند، فرد دست خود را روی پیشانی قرار می دهد و سعی می کند که سر را به سمت عقب حرکت دهد. در این حال فرد از طرف دیگر سعی می کند سر را به سمت جلو جابه جا کند، به هر حال، مقاومت اعمال می شود و عضلات قسمت جلوی گردن منقبض می شوند؛ ولی حرکتی صورت نمی گیرد.

 

ورزش درمانی,حرکات اصلاحی برای ناهنجاری سر به جلو,تمرینات ورزشی

 
در پایان لازم به ذکر است فرد باید به نحوه قرار گیری بدن در وضعیت های صحیح توجه کند.



برچسب‌ها:
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 22 تير 1393برچسب:, توسط خادم

 

 

ورزش در ماه رمضان

 

ورزش در ماه رمضان، از تجمع چربی در بدن جلوگیری و عمل سوخت و ساز را تسهیل می‌کند. همچنین ورزش علاوه بر تاثیر مثبت بر توانایی‌های جسمانی، سهم زیادی در افزایش قدرت یادگیری و توانایی‌های ذهنی انسان دارد.

پیاده روی

از آنجا که امسال نیز ماه مبارک رمضان با تابستان همزمان شده است، روزه‌داران باید قدری بیشتر مراقب حفظ سلامت خود باشند. چراکه ممکن است علاوه بر روزه‌داری، گرمای هوا نیز انجام فعالیت‌های جسمی روزانه از جمله ورزش را با مشکل مواجه ‌کند. اما اگر شما هم به ورزشی منظم و مرتب عادت داشته‌اید ، شاید نخواهید که یکباره تمام فعالیت‌های خود را متوقف کنید.

ورزش در ماه رمضان، از تجمع چربی در بدن جلوگیری و عمل سوخت و ساز را تسهیل می‌کند. همچنین ورزش علاوه بر تاثیر مثبت بر توانایی‌های جسمانی، سهم زیادی در افزایش قدرت یادگیری و توانایی‌های ذهنی انسان دارد.

اما چگونه باید در طول این ماه ورزش را ادامه داد؟

تداوم ورزش، راهی مناسب برای سلامت و لذت بردن بیشتر از این ماه است. اگر فرد اصول تغذیه‌ای صحیح را رعایت کند، می‌تواند در کنار روزه‌داری به ورزشی منظم و ملایم نیز بپردازد و این‌گونه سلامت جسمی خود را تامین نماید.

در ضمن این نکته مهم را در نظر داشته باشید که قطع تمامی فعالیت‌ها به مدت یک ماه، ممکن است قدرت و استقامت قلبی ـ عروقی شما را با مشکل مواجه ‌سازد.

1- شدت ورزش خود را کاهش دهید.

برای جلوگیری از ضعف قوای جسمانی در ماه رمضان باید از انجام حرکات سنگین ورزشی اجتناب کرد. فعالیت زیاد فرد روزه دار در ماه رمضان، به صرف انرژی بیشتر و افزایش تعریق طی ساعات روز منجر می شود که می‌تواند موجب عطش فراوان و افت فشارخون فرد شود.

با کاهش شدت برنامه ورزشی، می‌توانید فعال بمانید و در عین حال انرژی خود را از دست ندهید. به عنوان مثال اگر همیشه می‌دویدید ، آن را به پیاده‌روی سریع تبدیل کنید، یا اگر همیشه به مدت یک ساعت ورزش می‌کردید، زمان آن را (بسته به قدرت جسمانی خود) به 30 تا 45 دقیقه کاهش دهید.

2- تداوم در فعالیت‌های بدنی مهم است.

نکته مهم آن است که در این ماه به ورزش ادامه دهید. ثبات و تداوم فعالیت بدنی، عنصری کلیدی برای حفظ سلامت و تناسب اندام است که نباید فراموش شود.

با این‌که شاید در ماه مبارک رمضان، فرصت زیادی برای ورزش و انجام تمرینات بدنی نباشد، اما همین 20 دقیقه فعالیت هم کمک زیادی به حفظ سلامت و وزن مناسب می‌کند و این گونه پس از ماه رمضان برگشتن به برنامه ورزشی عادی ساده‌تر خواهد بود.

لازم نیست که یک ساعت تمام و به همان شدت سابق ورزش کنید، فقط همان‌قدر که می‌توانید تلاش کنید تا در طول این ماه نیز تداوم برنامه ورزشی را حفظ کرده باشید.

3- زمان مناسبی را برای ورزش انتخاب کنید.

به جای این‌که هر زمان راحت بودید ورزش کنید، زمانی را انتخاب کنید که بیشترین میزان انرژی را دارید و ورزش لطمه‌ای به روزه شما نمی‌زند.

شاید راحت‌تر باشید اگر 20 دقیقه زودتر از خواب بلند شوید و قبل از خوردن سحری ورزش کنید؛ گروهی نیز ممکن است ترجیح بدهند پس از وعده افطار ورزش کنند. اما به یاد داشته باشید که بلافاصله بعد از مصرف غذا نباید ورزش کرد.

پس به میزان انرژی خود در طی روز دقت کرده و زمان مناسب را پیدا کنید.

هر زمان از شبانه‌روز که شما بتوانید بدون لطمه به روزه و احساس خستگی ورزش کنید، همان زمان مناسب خواهد بود.

4- ورزش مناسبی را انتخاب کنید.

بهترین ورزش در طول ماه رمضان، شنا و پیاده روی و ورزش‌های هوازی پس از صرف افطار است، چرا که از گرفتگی عضلات پیشگیری می‌کند.

ورزش‌های تفریحی، ملایم و با نشاط (به ویژه تمرینات هوازی) موجب تسریع گردش خون می‌شوند. بدین ترتیب خون و در نتیجه اکسیژن بیشتری به مغز می‌رسد و شادابی و نشاط را در ورزشکاران روزه‌دار به دنبال دارد و ذهن را برای یادگیری و تمرین، خلاق تر می‌کند.

این امر تنها منحصر به نوجوانان و جوانان نمی‌شود، بلکه در بزرگسالان نیز صادق است.

به انواع ورزش‌هایی که به طور مستمر و طولانی مدت (بیش از 2 دقیقه) طول می‌کشند و ضربان قلب در هنگام تمرین، کمتر از 70 درصد حداکثر ضربان قلب است تمرینات هوازی گفته می‌شود.

 پیاده روی، دوی نرم، دوی استقامت، شنا و دوچرخه سواری، استفاده از تردمیل و دوچرخه ثابت جزء ورزش های هوازی هستند.

منابع:جام جم/ایسنا



برچسب‌ها:
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 22 تير 1393برچسب:, توسط خادم

يك متخصص پزشكي ورزشي ضمن غلط دانستن اين باور كه از انجام حركات ورزشي و فعاليت هاي بدني در ماه رمضان بايد خودداري كرد، خاطرنشان كرد: ورزش كردن در طي روزه داري به كنترل وزن، كاهش استرس و حفظ سلامتي افراد كمك كرده و از افزايش وزن ناشي از تغذيه نامناسب و عدم تحرك در ماه رمضان پيشگيري مي كند.

به گزارش ميگنا دكتر توحيد سيف برقي در گفت وگو با ايسنا تصور مردم مبني بر اينكه در ماه رمضان بايد از انجام حركات ورزشي و فعاليت هاي بدني خودداري كرد را باوري نادرست دانست و گفت: بايد توجه داشت كه فراموش كردن ورزش در اين ماه نه تنها به حفظ سلامت و قواي بدني افراد كمك نمي كند، بلكه مشكلاتي همچون اضافه وزن را براي روزه داران به دنبال دارد. از لحاظ بيوشيميايي برخي اشخاص به دليل تغذيه نامناسب و عدم تحرك بعد از اتمام ماه رمضان دچار افزايش وزن مي شوند.
وي با بيان اينكه ورزش كردن در طي روزه داري به كنترل وزن، كاهش استرس و حفظ سلامتي افراد كمك مي كند، اظهار داشت: بهتر است در طول ماه رمضان از انجام فعاليت هاي ورزشي خيلي سنگين پرهيز شود. در واقع مي بايست شدت حركات ورزشي را در اين ماه نسبت به روزهاي غير روزه داري سبك تر كرد.
رييس زير كميته كنترل دوپينگ فدراسيون فوتبال، ديدگاه ها درخصوص زمان انجام فعاليت هاي ورزش در ماه رمضان را متفاوت عنوان كرد و افزود: برخي از پزشكان معتقدند دو تا سه ساعت پس از خوردن سحري بهترين زمان براي ورزش كردن است. اما بايد توجه داشت با فعاليتي كه فرد در ساعات اوليه روز انجام مي دهد ممكن است دچار كم آبي در طول روزه داري شده و به دليل كاهش ذخاير گليكوژني تا هنگام افطار با مشكل سرگيجه و ضعف مواجه شود؛ به رغم اينكه در اين حالت، عضلات در وضعيت مناسبي هستند اما جهت حفظ ذخاير بدني در طول روز، توصيه مي شود از ورزش كردن در اين زمان خودداري شود.
وي ادامه داد: نظر ديگري كه درخصوص بهترين زمان ورزش كردن در طول روزه داري مطرح مي شود، انجام فعاليت هاي ورزشي دو تا سه ساعت پيش از زمان افطار است. يكي از مزاياي اين ايده اين است كه بدن ساعت ها ناشتا بوده و آمادگي بسيار زيادي براي مصرف كردن چربي انباشته بدن به جاي قندها دارد. به طوري كه بدن به سمت چربي سوزي رفته و از اين طريق به كاهش وزن در روزه داران كمك مي كند. اما در اين زمان به علت افت قند خون شايد فرد از لحاظ ذخاير بدني قادر نباشد كه به ورزش بپردازد. جبران كمبود آب از دست رفته بدن بايد اولين اولويت روزه داران ورزشكار باشد .
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران، دوتا سه ساعت بعد از افطار را بهترين زمان براي ورزش كردن در ماه مبارك رمضان دانست و به روزه داران توصيه كرد: مصرف مقدار مناسب آب براي كساني كه ورزش مي كنند بسيار مهم است. اگر فرد جزو گروهي است كه حين روزه داري به انجام فعاليت هاي ورزشي مي پردازد، بايد در اولين فرصت بدست آمده بعد از صرف افطار كمبود آب بدن خود را جبران نموده و با كم آبي ورزش را آغاز نكند. همچنين لازم است بلافاصله بعد از افطار از ورزش كردن پرهيز شود.
وي با اشاره به اينكه توجه به احساس تشنگي به عنوان معيار براي كم آبي بدن از سوي ورزشكاران تصوري غلط است، بيان داشت: افراد بويژه ورزشكاران حتي زماني كه احساس عطش ندارند بايد آب بنوشند چرا كه تشنگي علامت ديررس كمبود آب در بدن است. توجه به رنگ و حجم ادرار بعد از افطار براي كساني كه ورزش مي كنند ضروري است. چنانچه رنگ ادرار تيره و حجم آن كم باشد شخص حتما دچار كمبود آب است و بايد پيش از شروع ورزش اين كم آبي را جبران كند.
دكتر سيف برقي به روزه داران اهل ورزش توصيه كرد: بي حالي، ضعيف بودن واكنش ها و افزايش غلظت خون از جمله عوارض كم آبي در بدن است كه مي توان با مصرف آب، نوشيدني هاي مختلف و مايعات حين تمرين و بعد از آن علاوه بر جبران كمبود آب از دست رفته در حين روزه داري، حرارت بدن را نيز كنترل كرد.
وي با بيان اينكه بهتر است از مصرف نوشابه و دوغ هاي گازدار در ماه رمضان خودداري شود، توصيه كرد: هر يك از اعضاي خانواده يك بطري يك و نيم ليتري آب معدني را براي خود اختصاص داده و در نظر داشته باشند كه بين افطار تا سحر تمام محتواي آن كه مي تواند علاوه بر آب حاوي چند قطره ليمو ترش تازه باشد را ميل كنند و با اين شيوه‌ي ساده، به تنظيم آب بدن خود كمك كنند. اين متخصص پزشكي ورزشي در پايان با تاكيد بر عدم مصرف آب سرد در هنگام افطار خاطرنشان كرد: نوشيدن آب خنك در زمان افطاري كه روزه داران به ويژه ورزشكاران تمايل زيادي براي انجام آن دارند موجب بروز مشكل در سيستم گوارش مي شود، لذا بهتر است كه افراد از انجام اين كار خودداري كنند.

 

مگنا

01/05/1392



برچسب‌ها:
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 22 تير 1393برچسب:, توسط خادم
گرم و سرد کردن بدن در ورزش ضرورت حرکات کششی مغرفی ورزش 5 نییجتسو معرفی ورزش 4 هالا معرفی ورزش3 هاپکیدو مهرفی ورزش3 معرفی ورزش2 معرفی ورزش1 بیانات در دانشگاه افسرى و تربیت پاسداری امام حسین علیه‌السلام عدم خستگی در ورزش بهترین زمان برای ورزش پهلوان واقعی3... پهلوان واقعی 2... مدال آوران بانوان کیک بوکسینگ ایران. سه روز با خدا
طراح قالب : { معبرسايبري فندرسک}